0

Στην περίοδο της καταναλωτικής ευημερίας η παραγωγική βάση της Ελλάδαςαποδιαρθρώθηκε. Πρέπει να τη χτίσουμε ξανά γιατί έτσι θα πετύχουμε μείωση τηςανεργίας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, μεισοδύναμα μέτρα θα πάψει η περικοπή των μισθών στο δημόσιο τομέα και τωνσυντάξεων. 

 

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, λοιπόν, πρέπει ναγίνει σαφές πως όταν αναφερόμαστε στην έννοια ανάπτυξη, οφείλουμε να γινόμαστεσυγκεκριμένοι. Εννοούμε την παραγωγή πλούτου και εισοδήματος. Μόνο έτσι θα έχειουσιαστικό νόημα και τα αποτελέσματα της θα είναι ορατά, σε μια εποχή που τα…δανεικά έχουν τελειώσει.

 

ʼλλωστε με το ελληνικό δημόσιο χρέος στο 160% του ΑΕΠ, δενέχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. 

 

Απαιτείται αλλαγή του οικονομικού μοντέλου και εφαρμογήαναπτυξιακών πολιτικών με κύριο άξονα την ιδιωτική πρωτοβουλία, τηνεπιχειρηματικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμότου κράτους. 

 

 Οι προτάσεις που έχει καταθέσει η ΝΔ κινούνται προςαυτήν την κατεύθυνση. Μείωση φορολογικών συντελεστών, ενιαίος φόρος ακινήτων,ίδρυση υφυπουργείου Επενδύσεων παρά τω Πρωθυπουργώ, επανασύσταση των ΥπουργείωνΕμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού, σταθερό δεκαετές φορολογικό καθεστώςεπενδύσεων, απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, ανακήρυξη Α.Ο.Ζ., εκταμίευσηκονδυλίων ΕΣΠΑ με έμφαση στην επιχειρηματικότητα νέων και αυτοαπασχολούμενων, εκσυγχρονισμόςδημόσιου τομέα και εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι ορισμένοι απότους κρίκους  που αποτελούν την αλυσίδα της ανάπτυξης. 

 

Με υπομονή, πολλή δουλειά, σχέδιο, μέθοδο και τις αναγκαίεςπολιτικές αποφάσεις, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το οφείλουμε στους εαυτούς μαςκαι κυρίως στα παιδιά μας. 

 

Για αυτό στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε προκειμένου να αλλάξουμε καιτις πολιτικές και τα πρόσωπα που μας οδήγησαν στη σημερινή πολύ δύσκοληοικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση. 

 

Εμπιστευόμαστε την ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία και τον ΑντώνηΣαμαρά και ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα μας εξασφαλίσει ένασταθερό παρόν και ένα καλύτερο αύριο.