-Ποιοείναι το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου;

«Στις 6Μαΐου ψηφίζουμε με ποιες πολιτικές και με ποια πρόσωπα θα βάλουμε τη χώρα σεμια αναπτυξιακή πορεία και πως θα ξεφύγουμε από το αδιέξοδο στο οποίο μας έχουνεγκλωβίσει οι πρακτικές του χθες.  Το οφείλουμε στους εαυτούς μας καικυρίως στα παιδιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο, εμπιστευόμαστε την ανανεωμένη ΝέαΔημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά και ψηφίζουμε για ένα σταθερό παρόν και ένακαλύτερο αύριο». 

Είστε έναςαυτοδημιούργητος και επιτυχημένος επαγγελματίας. Γιατί επιλέξατε ναπολιτευθείτε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία;

«Το εύκολοθα ήταν να κάτσω σπίτι μου και να παρακολουθώ τις εξελίξεις από απόσταση,κριτικάροντας εκ του ασφαλούς. Θεωρώ, όμως, ότι στη δύσκολη κατάσταση πουβιώνουμε, η Πολιτεία έχει ανάγκη από ανθρώπους των πράξεων και όχι από πρότυπατου life style τα οποία επενδύουν στην επικοινωνία και όχι στην ουσία. Γιααυτό, μετά από μια επαγγελματική διαδρομή τριάντα χρόνων, συμμετέχω στοψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ώριμος πια ηλικιακά, βρίσκομαι στηνκατάλληλη περίοδο για να τολμήσω στα δύσκολα και να μεταφράσω, ως μηχανικός,την εμπειρία μου από τα εργοτάξια και την αγορά σε προτάσεις, θέσεις,παρεμβάσεις και δράσεις».  

Είστεαισιόδοξος για την πορεία της χώρας μετά τις εκλογές; 

«Ναι, είμαιαισιόδοξος. Για αυτό και συνηθίζω να λέω ότι χωρίς ελπίδα δεν μπορείς να είσαιδημιουργικός. Πιστεύω, λοιπόν, ότι οι Έλληνες μπορούμε,  η Ελλάδα θα τακαταφέρει. Χρειάζεται, μόνο, να ενώσουμε τους κρίκους στην αλυσίδα τηςανάπτυξης. Οι προτάσεις που έχει καταθέσει η Ν.Δ. κινούνται προς αυτήν τηνκατεύθυνση. Μείωση φορολογικών συντελεστών, ενιαίος φόρος ακινήτων, ίδρυσηυφυπουργείου Επενδύσεων παρά τω Πρωθυπουργώ, σταθερό δεκαετές φορολογικόκαθεστώς επενδύσεων, απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, ανακήρυξη ΑΟΖ,εκταμίευση κονδυλίων ΕΣΠΑ με έμφαση στην επιχειρηματικότητα νέων καιαυτοαπασχολούμενων, εκσυγχρονισμός δημόσιου τομέα, εφαρμογή της ηλεκτρονικήςδιακυβέρνησης και επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης με ουσιαστικέςαποκεντρωμένες αρμοδιότητες, είναι ορισμένοι από τους «κρίκους» που ανέφεραπαραπάνω». 

Τι θέλετε ναπείτε στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που σε αυτές τις εκλογές έχουνστρέψει το βλέμμα τους σε άλλα, συγγενή προς αυτήν, κόμματα;

«Στηνπαρούσα φάση το εκλογικό σώμα, λόγω της απογοήτευσης που το διακατέχει, μοιάζειμε κινούμενη άμμο. Οι εκλογές αυτές δεν πρέπει να είναι εκλογές διαμαρτυρίαςούτε να επικεντρωθούν στο δίπολο «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» αλλά στο πως θα πάμετη χώρα μπροστά. Η ψήφος θυμού δεν είναι λύση, είναι εκτόνωση. Όσο πλησιάζουμεπρος τις εκλογές η πολιτική της ΝΔ θα γίνεται περισσότερο κτήμα των πολιτών.Είμαι σίγουρος ότι θα στηρίξουν το κόμμα και την πολιτική που θα τους παρέχεισταθερότητα και ελπίδα και αυτή είναι η ΝΔ η οποία ουδέποτε χρησιμοποίησεψηφοθηρικά συνθήματα, ούτε ύψωσε σημαίες ευκαιρίας». 

<w_LsdException Locked="false" SemiHidden="true" UnhideWhenUsed="true" Name="index 6