ΟΧΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ (Εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» 17-5-2015)

Η κεντροδεξιά παράταξη, διακατεχόμενη από το κόμπλεξ ότι αποτελεί μειοψηφία στο εκλογικό σώμα, καταφεύγει παραδοσιακά σε πολιτικές, με  τις οποίες προσδοκά να αντλήσει ψήφους, απ’ όσους όμως τελικά δεν την ψηφίζουν.
Αντί, λοιπόν, να προσπαθήσει, μέσω της εφαρμογής των ιδεών της να κυριαρχήσει στο εκλογικό σώμα, υιοθετεί πολιτικές, οι οποίες διαιωνίζουν την κυριαρχία της κεντροαριστεράς , ενώ και εκλογικά δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Την πρακτική αυτή την είδαμε, μεγαλοπρεπώς, και μετά την ήττα της, στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Θέλοντας να ενισχύσει το λαϊκό της προφίλ, προώθησε, μέσω του ανασχηματισμού στην Κυβέρνηση πρόσωπα, τα οποία αντλούσαν τη δύναμή τους στις λεγόμενες λαϊκές περιοχές των αστικών κέντρων. Το αποτέλεσμα δεν τη δικαίωσε, διότι ενώ συνέχισε το μεταρρυθμιστικό της έργο(μικρή ΔΕΗ, παραχώρηση αεροδρομίων κλπ), εκπροσωπήθηκε σε μεγάλο βαθμό στα ΜΜΕ από φωνές, οι οποίες έδιωξαν  ψηφοφόρους, που  στις εκλογές του 2012 την ακολούθησαν για πρώτη  φορά, ενώ δεν είχε εκλογικά τις ανάλογες εισροές από τις περιοχές αυτές.
Έτσι μεγάλωσε και το «Ποτάμι», αντλώντας ουσιαστικά  δύναμη, κυρίως, από τα μεσαία αστικά στρώματα, που απεχθάνονται τους υψηλούς τόνους και τον λαϊκισμό.
Το ίδιο θα κινδυνεύσει να πάθει αν στηρίξει, χωρίς όρους, το μνημόνιο που θα φέρει σε λίγες εβδομάδες στη Βουλή η Κυβέρνηση, με μέτρα κόλαφο για τη μεσαία τάξη, παραδοσιακά την ραχοκοκαλιά της παράταξης.
Η Κυβέρνηση έχει στη Βουλή την πλειοψηφία να περάσει τα μέτρα και δεν πρέπει η Νέα Δημοκρατία, με τη στάση της, να της δώσει τη δυνατότητα, μέσω της «Αριστερής Πλατφόρμας», να κρατήσει για τον εαυτό της (η Κυβέρνηση δηλαδή) τη δυνατότητα να αποτελέσει και αντιπολίτευση.
Μια αντίθετη στάση, μοιραία, θα αφοπλίσει πλήρως πολιτικά, τη Νέα Δημοκρατία.
Βέβαια, η άσκηση δεν είναι καθόλου εύκολη, πρωτεύει το συμφέρον του τόπου, αλλά εν πάση περιπτώσει, προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένας λόγος κάποια στελέχη  να δηλώνουν, ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει σίγουρα τα μέτρα που θα είναι , πολύ περισσότερο σκληρά από όσα απέρριψε τελικά η Κυβέρνηση Σαμαρά.