«Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ» ΚΑΙ «Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΙΑΣ»

0

«Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα» είναι ένα γνωστό λογοτεχνικό βιβλίο της ΜάιραςΠαπαθανασοπούλου που έγινε και πετυχημένη τηλεοπτική σειρά ενώ «Η εκδίκηση τηςξανθιάς» ήταν μια ωραία ταινία με πρωταγωνίστρια την Reese Witherspoon.

Θα αναρωτιέται, βέβαια, ο αναγνώστης που γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίογράφω αν έχω αποφασίσει να σταματήσω να παρουσιάζω κείμενα με πολιτικό ήοικονομικό περιεχόμενο.

Αντίθετα τον διαβεβαιώ, ότι κινούμαι στην ίδια κατεύθυνση. Απλά με τους δύοαυτούς τίτλους, ουσιαστικά θέλω να δείξω μία κατάσταση που βιώνει σήμερα ο ελληνικόςλαός και οφείλεται και σε παλαιότερες επιλογές των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο πρώτος προφανώς αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο εμφάνισε προεκλογικά, έναυπέροχο πρόσωπο και έθελξε τους πολίτες υποσχόμενο μάλιστα μοίρασμαπερισσότερων χρημάτων.

Ως όμως «Ο Ιούδας που φιλούσε υπέροχα», αλλά και ως ο «κακός λύκος» στοπαραμύθι με την «Κοκκινοσκουφίτσα» ήρθε μετεκλογικά να πάρει σκληρά μέτραλιτότητος, χωρίς κανένα αναπτυξιακό αντίβαρο.

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ, ανέδειξε πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια μεσυνέπεια πρόσωπα, όχι με κριτήριο την ικανότητα και την αξία, αλλά με βάση τοωραίο πρόσωπο, το οποίο μπορούσε να γράφει στον τηλεοπτικό φακό και σταLifestyle περιοδικά. Η τακτική αυτή μπορεί, βέβαια, να είχε κάποια πρόσκαιραπλεονεκτήματα σε άλλες εποχές με το κόμμα στην αντιπολίτευση και την ανάπτυξητης χώρας να κινείται με υψηλούς ρυθμούς, αποδείχθηκε όμως ολέθρια όταν τοκόμμα ήρθε στην κυβέρνηση και τα λαμπερά πρόσωπα έπρεπε και, μάλιστα, σεσυνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης να αποδείξουν τις ικανότητές τους, είτεαπό βουλευτικές είτε από κυβερνητικές θέσεις. Έτσι, ήρθε «η εκδίκηση τηςξανθιάς», όχι όμως με τον τρόπο που συνέβη στην ταινία, στην οποία η ωραία καιξανθιά πρωταγωνίστρια εξελίχθηκε σε θαυμάσια δικηγόρο, αλλά με εντελώς αντίθετοτρόπο, ο οποίος συνέβαλε, μεταξύ άλλων, στη συντριπτική εκλογική ήττα της ΝέαςΔημοκρατίας.

Ας προσέχουν, λοιπόν, στο εξής οι πολίτες τους «Ιούδες που φιλούν υπέροχα»,αλλά και τις επιλογές, οι οποίες οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό στηνταινία «Η εκδίκηση της ξανθιάς».

Δεν έχει δημοσιευθεί. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (07-06-2010)