ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

0

Τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ΣωτήρηΧατζάκη, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, ο ΑναπληρωτήςΓραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, και συζήτησε μαζί τουγια την κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Θ.Β.Ε.

 «Ο πολιτισμός στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης μετρόπο, μάλιστα, ο οποίος δεν απαιτεί ιδιαίτερες επενδύσεις σε κεφάλαια. Επειδήπροέρχομαι από τον επιχειρηματικό κόσμο, σας διαβεβαιώ ότι αντιμετωπίζω τιςδυνατότητες του πολιτισμού και από την αναπτυξιακή του πλευρά.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, μια παρόμοιαπροσέγγιση του τρίπτυχου πολιτισμός-τουρισμός-ανάπτυξη προϋποθέτει τη στήριξητης παρουσίας του Κ.Θ.Β.Ε. όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στηΝοτιοανατολική Ευρώπη. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας δεν πρέπει νασταματήσει να αναπνέει, είναι ο πολιτιστικός μας πνεύμονας.

Για αυτό το λόγο, η Πολιτεία οφείλει να δει με διαφορετική ματιά το ΚρατικόΘέατρο Βορείου Ελλάδος και όχι ως έναν ακόμα οργανισμό του οποίου πρέπει ναπερικόψει πόρους στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής»ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζάκης  ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή ΓραμματέαΠαραγωγικών τομέων της ΝΔ για το ενδιαφέρον που επέδειξε για τα δρώμενα στοΚ.Θ.Β.Ε, το οποίο φέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια ζωής. Όπως είπε: «Υπάρχουνδράσεις που φανερώνουν ότι μας ενδιαφέρει ένα θέατρο που να συμμετέχει ενεργάστην κοινωνία. Σε συνδυασμό και με τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων,προσπαθούμε να αντισταθούμε στην κρίση έχοντας έναν κοινωνικό ρόλο».

<!–[if gte mso 9]> <w:LsdEx»