ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (29-10-2012)

O γενικός γραμματέας Δημόσιων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης  (ΒΕΘ)  δήλωσε ότι: «με υπομονή, μέθοδο καιπολλή δουλειά ξεμπλοκάρουμε τα ‘παγωμένα’ έργα της πόλης, ενώ δρομολογούμε τηνκατασκευή άλλων. Ο κόμβος Κ16, η επέκταση του αεροδιαδρόμου προσαπογείωσης, οι κόμβοι της δυτικής περιφερειακής αλλά και το μετρό αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα». Μάλιστα υπογράμμισε ότι όσα έργα είναι ώριμα από τουςπροκατόχους του προχωρούν χωρίς κάποιες αλλαγές προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα.
Ο κ. Σιμόπουλοςέκανε ιδιαίτερα αναφορά στην ανάγκη στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας πουβρίσκεται σε μέγγενη. «Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που μπορεί να μαςβγάλει από τη δίνη της ύφεσης» σημείωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων.
<w_LsdException Locked=»false» SemiHidden=»true» UnhideWhenUsed=»|»|»|»|»
3″
16
Στη σύσκεψη πουπραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ.Στράτου Σιμόπουλου στα Γραφεία της Εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», τη Δευτέρα 5Νοεμβρίου 2012 και ώρα 9:00 παρουσία αφενός του Προέδρου της ΕΟΑΕ κ. ΙωάννηΤσακλίδη και του Αντιπρόεδρου κ. Ζαφείρη Χατζηχαλκιά καθώς επίσης και Στελεχώντων Υπηρεσιών της Εταιρείας και αφετέρου στελεχών της ΓενικήςΓραμματείας Δημοσίων Έργων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εξέλιξη των υπό κατασκευή έργων κυρίως των Κάθετων Αξόνων, στο έργο ΠαραχώρησηςΜαλιακός-Κλειδί, στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, στην εξέλιξη των έργων στα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, σε θέματα σχετικά με τη χρηματοδότηση τηςΕταιρείας και τέλος στην πρόοδο της δημοπράτησης του έργου για την αναβάθμισητων κόμβων της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης.