Κ.Βαραγιάννης: «Πριν απόμερικές ημέρες διάβασα  ένα άρθρο σας για τη φάπα στον τουρισμό. Θαπεριμένουμε τα στοιχεία να σας επιβεβαιώσουν ή όχι;»

 

ΣτράτοςΣιμόπουλος: «Δεν νομίζωότι απαιτείται να περιμένουμε. Είναι γεγονός ότι η άνοδος του ΦΠΑ στιςυπηρεσίες εστίασης θα δρομολογήσει αυξήσεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες και όπωςαποδείχτηκε μέχρι τώρα οι αυξήσεις σε φόρους θα φέρουν  μείωση εσόδων στοκράτος η οποία θα προέλθει μέσα από τη μείωση  της κατανάλωσης. Μείωση τηςκατανάλωσης σημαίνει ταυτόχρονα μείωση των περιθωρίων μέσα στα οποίαλειτουργούν οι αντίστοιχες επιχειρήσεις, άρα κλείσιμο επιχειρήσεων».

 

Κ.Βαραγιάννης: «Ακόμα στουπουργείο δε νομίζω ότι είναι σίγουροι για την τελική μορφή του νομοσχεδίου…».

 

ΣτράτοςΣιμόπουλος: «Μακάρι.ʼλλωστε ο ρόλος όλων όσων έχουμε κάποιο δημόσιο λόγο, αλλά και τηςαντιπολίτευσης, είναι μέσα από μια κριτική να πιέζουν την εκάστοτε εξουσία είτενα κινείται προς μια άλλη κατεύθυνση είτε να αναθεωρεί κάποιες ειλημμένεςαποφάσεις».

 

Κ.Βαραγιάννης: «Ελπίζω οπρωθυπουργός να έχει να μας πει περισσότερα στο Βελλίδειο για το ζήτημα αυτό.Δεν ξέρουμε πόσο θα φορολογήσουνε, σε ποιες περιοχές κλπ».

 

ΣτράτοςΣιμόπουλος: «Είναιπλέον σαφές σε όλους ότι οι πολιτικές οι οποίες συνόδεψαν το Μνημόνιο έχουναποτύχει. Από τη στιγμή που και οι ίδιοι οι κυβερνώντες το συνειδητοποιούν,έχουν πρόβλημα να υιοθετήσουν μια αντίστοιχη πολιτική. Ταυτόχρονα όμως έχουνπρόβλημα να πουν ξεκάθαρα ότι η πολιτική τους μέχρι τώρα έχει αποτύχει. Απλώςχρησιμοποιούν μισόλογα για επαναδιαπραγμάτευση και ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει.Υπάρχει θέμα».

 

 Κ.Βαραγιάννης: «Υπάρχειμια προσπάθεια της κυβέρνησης να καταδείξει και την πλευρά της ΕΚΤ και του ΔΝΤότι δεν μπόρεσαν να προβλέψουν το μέγεθος της κρίσης με αποτέλεσμα και τα μέτρακαι το Μεσοπρόθεσμο να φαντάζουν ανεπαρκή. Το αντιληφθήκατε αυτό τις τελευταίεςημέρες;».

 

ΣτράτοςΣιμόπουλος: «Όπως σαςείπα βλέπω μισόλογα. Δυστυχώς η ΝΔ επιβεβαιώθηκε στην κριτική της και στοΜνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο. Βλέπω ότι αντιλαμβάνονται και στην κυβέρνηση.Μακάρι να οδηγηθούν σε μια άλλη κατεύθυνση γιατί θα είναι καλό για τη χώρα».