Β.Κοντογουλίδης: «Τι βλέπετεμετά τη σημερινή συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά; Θα έχουμε κάτι ουσιαστικό όσοναφορά την περιβόητη συναίνεση ή θα έχουμε τη γνωστή κοκορομαχίακυβέρνησης-αντιπολίτευσης;»

 

ΣτράτοςΣιμόπουλος: «Καταρχήνδεν πρόκειται περί κοκορομαχίας γιατί οι δυο πλευρές εκφράζουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις για την οικονομία. Η συναίνεση είναι ταγκό γιαδυο. Όπως αποδείχτηκε με την ψήφιση από τη ΝΔ του νομοσχεδίου για τηντριτοβάθμια εκπαίδευση, όταν υπάρχει διάθεση και από τις δυο πλευρές, ειδικά σεπάρα πολύ σημαντικά θέματα για τη χώρα, η ΝΔ έχει διάθεση συναίνεσης. Αν ηκυβέρνηση έχει σκοπό να ακολουθήσει ένα τμήμα της πολιτικής της ΝΔ, ειδικά στηφορολογία, νομίζω ότι μπορεί να βρούμε ένα πεδίο. Δεν φαίνεται όμως να τοκατανοεί αυτό. Πρόσφατα ακούσαμε τον υπουργό Οικονομικών να λέει ότι πρέπει να  υλοποιήσουμε όλο το Μεσοπρόθεσμο, βήμα-βήμα. Σημαίνει ότικινούνται  στην ίδια κατεύθυνση. Όσον αφορά την ανάγκη διαπραγμάτευσης απόότι κατανοώ, θα εξαντληθεί στο πεδίο της χρονικής επέκτασης και όχι της αλλαγήςτων όρων του Μνημονίου. ʼρα, με τα σημερινά δεδομένα, δεν βλέπω πεδίοσυναίνεσης στην οικονομία».

 

Β.Κοντογουλίδης: «ΚύριεΣιμόπουλε είστε ένας άνθρωπος της αγοράς και δεν μιλάτε τον ξύλινο πολιτικόλόγο. Για αυτό θέλω από εσάς μια ειλικρινή απάντηση. Αν η ΝΔ είχε σε αυτήν τησυγκυρία την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας ή αν ο ελληνικός λαός της δώσει τηδυνατότητα να κυβερνήσει, τι διαφορετικό μπορεί να κάνει από το ΠΑΣΟΚ;»

 

ΣτράτοςΣιμόπουλος: «Αυτό τοερώτημα τίθεται συνεχώς εδώ και 1,5 χρόνο από την ψήφιση του Μνημονίου,σιγά-σιγά όμως διολισθαίνουμε σε ποιο δύσκολες καταστάσεις. ʼρα, λοιπόν, θαήταν διαφορετικές οι δυνατότητες παρέμβασης πριν 1,5 χρόνο, διαφορετικές πριναπό έξι μήνες, διαφορετικές πριν τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, διαφορετικέςτώρα. Υπάρχουν όμως δυνατότητες. Εμείς τις καταθέσαμε στο πλαίσιο του Ζαππείου2 το οποίο θέλει επικαιροποίηση και μιλάμε για μια διαφορετική πολιτική. Η ΝΔπιστεύει ότι με μεγάλη μείωση των φορολογικών συντελεστών θα επέλθει ένα θετικόσοκ στην αγορά».

 

Β.Κοντογουλίδης: «Μα δεν μαςαφήνει η Τρόϊκα να το κάνουμε..»

 

ΣτράτοςΣιμόπουλος: «Όπως έχειαποδειχτεί η Τρόϊκα θέλει αποτελέσματα, δεν επιβάλλει μέτρα.  Η Τρόϊκαείπε αυξήστε το ΦΠΑ στα είδη εστίασης;»

 

Β.Κοντογουλίδης: «Για τοζήτημα των φορολογικών συντελεστών η Τρόϊκα πήρε επίσημη θέση και είπε στον κ.Σαμαρά…»

 

ΣτράτοςΣιμόπουλος: «Τηδιαπραγμάτευση, κύριε Κοντογουλίδη, την κάνει η κυβέρνηση…»