ΓιάννηςΠαπαδόπουλος: «Η είδησηότι ο προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2011, άσχετα με τοτι θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, εμάς μας βάζει σε… αναμμένακάρβουνα».

 

ΣτράτοςΣιμόπουλος:«Αποδεικνύεται έτσι ότι στη ΝΔ δεν είμαστε μετά Χριστόν προφήτες. Είναιπράγματα τα οποία τα λέγαμε από τον προηγούμενο Μάιο. Χαιρόμαστε πολύ βέβαιαπου ορισμένοι από αυτούς οι οποίοι ψήφισαν το Μνημόνιο, προσχωρούν τώρα  ουσιαστικά στη θέση ότι οι πολιτικές οι οποίες συνόδεψαν το Μνημόνιοκαι κατά τη γνώμη μας συνοδεύουν και το Μεσοπρόθεσμο είναι καταδικασμένες νααποτύχουν. Επίσης όπως σωστά θέσατε ακόμη και αν έχουμε σήμερα ένα πολύ απλόκαλό αποτέλεσμα στο EUROGROUP, κάτι που εύχομαι, το ζητούμενο για τιςεπιχειρήσεις, για τα νοικοκυριά, για όλους εμάς είναι να παραμείνει ηεπανεκκίνηση της οικονομίας κύριε Παπαδόπουλε».

 

ΓιάννηςΠαπαδόπουλος: «Πως θαγίνει αυτό; Μου κάνει εντύπωση κ. Σιμόπουλε η αύξηση των δαπανών το πρώτοεξάμηνο κατά 1, 3 δισεκατομμύρια ευρώ».

 

ΣτράτοςΣιμόπουλος:  «Μαεδώ και δυο χρόνια δεν έχουν προχωρήσει καταρχήν οι συγχωνεύσεις και οικαταργήσεις φορέων. Τις ακούμε στα χαρτιά. Ένα πρόγραμμα που ήταν έτοιμο ναυλοποιήσει η ΝΔ, βέβαια προς το τέλος της κυβερνητικής της θητείας.

 

Ταυτόχρονα,θυμίζω, μειώνουν τις δημόσιες επενδύσεις. Γιατί αν δεν υπήρχε η μείωση τωνδημοσίων επενδύσεων το έλλειμμα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Η οικονομία μαςχρειάζεται τις δημόσιες επενδύσεις. Πιστεύω επίσης ότι χρειαζόμαστε έναδημιουργικό σοκ. Το σοκ αυτό μπορεί να προέλθει μόνο με δραματική μείωση φόρων.Ακούω ορισμένους και μέσα στην κυβέρνηση να αρχίζουν να το ψελλίζουν και αυτόείναι καλό».

 

ΓιάννηςΠαπαδόπουλος: «Ο κ.Οικονόμου είπε ότι το Σεπτέμβριο θα μειώσουν το ΦΠΑ…»

 

ΣτράτοςΣιμόπουλος:  «Τοφωνάζουμε  1,5 χρόνο. Μας έλεγαν όχι, είναι επιταγή της Τρόικας. Τώρα λένεότι θα το μειώσουν και όχι μόνο αυτό, λένε ότι θα μειώσουν το φόρο στιςεπιχειρήσεις κατά 5% . ʼρα σταδιακά προσχωρούν, αποσπασματικά όμως, στις θέσειςπου η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζουν εδώ και 14 μήνες. Πρέπει να ξεκινήσουνκαι με τα υπόλοιπα μέτρα τα οποία αναφέραμε στο Ζάππειο, όπως είναι η καλύτερηδιαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ. Προσπαθούν κάτι να κάνουν προς την κατεύθυνσηαυτή. Όταν τους λέγαμε ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν, πριν ένα χρόνο, τη μηκαταβολή ή αν θέλετε την οπισθοβαρή καταβολή της συμμετοχής μας στο ΕΣΠΑ, δεν έκαναν τίποτε. Τώρα προσπαθούν σε αυτήν τη κατεύθυνση.

 

Για πρώτηφορά κύριε Παπαδόπουλε ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά καιδίνει προτάσεις και θέσεις τις οποίες εκ των υστέρων έρχεται, αποσπασματικά, ναυιοθετήσει η κυβέρνηση. Ακόμα και έτσι όμως την καλωσορίζουμε».