0

Α. Παυλόπουλος: «Κύριε Σιμόπουλε φαντάζομαι θα μιλήσει οΣαμαράς στις παραγωγικές τάξεις».ΣτράτοςΣιμόπουλος: «Πράγματι. Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει κανονικά,όπως έπραξε και πέρυσι. Δεν έχει λόγο να μην το κάνει. Θεωρώ ότι  ηπολιτική της ΝΔ στον οικονομικό τομέα δικαιώνεται, ούτως ή άλλως, όπωςεκφράζεται εδώ και 16 μήνες. Φυσικά ο κύριος λόγος που θα το κάνει είναι ότιπρόκειται για μια θεσμοθετημένη κατάσταση η οποία τιμά τη Θεσσαλονίκη. Νομίζωότι οι ομιλίες αυτές πρέπει να γίνονται».

 

 Α. Παυλόπουλος:  «Κατά τη γνώμη μου κύριεΣιμόπουλε το θέμα δεν είναι αν θα τιμηθεί η Θεσσαλονίκη αλλά αν, σε αυτήν τηνπολύ κρίσιμη συγκυρία, ο κ. Σαμαράς έχει κάτι καινούργιο να πει. Έχει να δώσειμια διαφορετική προοπτική για το πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση;»

 

 Στράτος Σιμόπουλος: «Τη διαφορετική προοπτική για τοπώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση η ΝΔ τη δίνει εδώ και 16 μήνες. Συνεχώςεπιβεβαιωνόμαστε. Το είπαμε πριν από λίγους μήνες στο Ζάππειο 2, το είπαμε στηΒουλή στη συζήτηση για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Κάνουμε συνεχώς προτάσειςγια πάρα πολλά θέματα. Σε μεγάλη αντιδιαστολή με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, ηαξιωματική αντιπολίτευση σήμερα και συναινεί όταν χρειάζεται και έχειπροτάσεις».

 

 Α. Παυλόπουλος: «Λέγοντας «όταν χρειάζεται», απαντάτεστη «χειραψία» της υπόθεσης της Παιδείας; Μπορεί να θεωρηθεί και πρόβασυγκυβέρνησης;»

 

 Στράτος Σιμόπουλος:  «Προσωπική μου άποψη είναιότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση προσπαθούσε να εγκλωβίσει  τη ΝΔ σε μιαδιαδικασία συναίνεσης. Εγώ αυτό το ονομάζω «παγίδα συναίνεσης». Για να υπάρχεισυναίνεση πρέπει να υπάρχει μια μίνιμουμ πλατφόρμα. Με την οικονομική καικυρίως τη φορολογική πολιτική, την οποία μέχρι σήμερα υιοθετεί η κυβέρνηση, δενμπορεί να υπάρξει συναίνεση σε αυτό το πεδίο».

 

 Μ. Νιφλής: «Θεωρείτε ότι δεν υπάρχουν άλλα πεδία σταοποία θα μπορούσατε να έχετε συνεργαστεί;»

 

 Στράτος Σιμόπουλος: «Η ΝΔ έχει ψηφίσει περίπου 65 νομοσχέδιαμέσα σε δυο χρόνια ενώ αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει 5-6. ʼρα δεν τίθεταιθέμα συναίνεσης από πλευράς ΝΔ».

 

 Α. Παυλόπουλος: «Να φανταστούμε κύριε Σιμόπουλε ότιαν πάμε σε εκλογές και τις κερδίσετε, η ΝΔ θα αναλάβει να συνεχίσει και ναεφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο…»

 

 Στράτος Σιμόπουλος: «Είναι σαφής η θέση μας ότιχρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση. Θέση στην οποία, αν δεν κάνω λάθος, προσχώρησεπρόσφατα και η κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών. Το έχουμε πει σαφέσταταότι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».