ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ / ΤΚΜ (2-2-2013)

Η μια και πολύ σημαντική αφορά στον τρόπο με τον οποίο βάζουμε τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και η δεύτερη στο γενικότερο πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματός μας.
Για την πρώτη πλευρά έγινε ήδη το πρώτο βήμα. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η χώρα παραμένει στην Ο.Ν.Ε., αποπληρώνονται σταδιακά οι οφειλές του Δημοσίου και ανακεφαλαιοποιούνται οι Τράπεζες. Μόνο στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων έχουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου εξοφλήσει οφειλές 650 εκ.ευρώ. Παράλληλα καταθέτουμε άμεσα ρυθμίσεις για το σύστημα παραγωγής των δημοσίων έργων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δραστική μείωση του συστήματος μελέτη κατασκευή και μείωση πρόσθετων εγγυήσεων, αλλά εξετάζουμε και τον τρόπο με τον οποίο δεν θα βαφτίζονται ερευνητικά προγράμματα οι μελέτες.
Όσον αφορά στο δικό μας πλαίσιο, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο, ξεκινήσαμε την προώθηση του Μητρώου Συντελεστή Ιδιωτικών Έργων, την πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων και υποχρεωτικά την αξιολόγηση των αποκλειστικών δραστηριοτήτων, αλλά και των αλληλοεπικαλυπτόμενων.
Πιστεύω ότι η οικονομία αλλάζει ρότα μπαίνοντας ξανά μπροστά οι μηχανές της ανάπτυξης.
Για τη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός η επανεκκίνηση έργων, όπως είναι η επέκταση του αεροδρομίου στο Μακεδονία, ο Κόμβος της Λαχαναγοράς, όπως και η δημοπράτηση των Κόμβων της Δυτ. Περιφερειακής.
Η προσπάθεια για την οριστική λύση στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ βρίσκεται κοντά στο τέλος της, ενώ συμμετέχουμε και σε άλλες σημαντικές παρεμβάσεις όπως είναι η υπογειοποίηση των γραμμών του Ο.Σ.Ε στη Μενεμένη και η χωροθέτηση καταφυγίου ιστιοπλοϊκών σκαφών στην παραλία.
Κάτι αλλάζει !