ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΑΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗ(24-09-2012)

Αγαπητή Πρόεδρε της ΕΒΙΠΑΡ, κυρία Παπαγιάννη

Κυρίες και κύριοι,

Ο όγκος των βιομηχανικών παραπροϊόντων αυξάνεται συνεχώς απαιτώντας παράλληλα την κατάλληλη διαχείριση, η οποία θα προστατεύει το περιβάλλον, αλλά και θα διατηρήσει  σε επάρκεια στο μέλλον τα αποθέματα των πρώτων υλών .
Έτσι,  επιβάλλεται σήμερα να αξιοποιήσουμε τα βιομηχανικά παραπροϊόντα και στην κατεύθυνση αυτή κινείται το Υπουργείο μας, ως υπεύθυνος φορέας για τα Δημόσια Έργα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εκτεταμένη χρήση των σκουριών της χαλυβουργικής στο έργο της Αττικής Οδού για το αντιολισθητικό τάπητα, την βάση και την υπόβαση. Η χρήση αυτή συνεχίστηκε βέβαια και σε άλλους οδικούς άξονες.
Μάλιστα σήμερα σε συνεργασία με τη Βιομηχανία και τις κατασκευαστικές εταιρείες, το Εργαστήριο Δημοσίων Έργων του Υπουργείου, μελετά, ελέγχει και εγκρίνει, ως υλικά των έργων, βιομηχανικά παραπροϊόντα.
Ένα παρόμοιο προϊόν είναι και το τσιμέντο που περιέχει ιπτάμενες τέφρες από τους λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ. Παράλληλα, τα σκυροδέματα μπορούν να περιέχουν το είδος αυτού του τσιμέντου όπως και προϊόντα ανακύκλωσης υλικών κατεδάφισης.
Κλείνοντας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε πρόθυμοι να συνεργασθούμε μαζί σας, στον τομέα των Δημόσιων Έργων να εξοικονομήσουμε πόρους και να προστατεύσουμε το περιβάλλον, διατηρώντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα της κατασκευής.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας.

<w_LsdException Locked=»false» SemiHidden=»true» UnhideWhenUsed=»true» Name=»toa