62ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

«Η Θεσσαλονίκη άνοιξε τις πύλες της, για να υποδεχθεί το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Επί ένδεκα ημέρες, από τις 4 μέχρι τις 14 Νοέμβριου, τα βλέμματα πολλών ανθρώπων που ασχολούνται με την Έβδομη Τέχνη είναι στραμμένα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
Ταινίες νέων δημιουργών, οι οποίοι προέρχονται από διάφορα μέρη της υφηλίου προβάλλονται για έντεκα ημέρες και καλούνται να «σχολιάσουν» με τη δική τους προσέγγιση μία νέα πραγματικότητα που αποτελεί ένα κομμάτι του νέου κόσμου που ανατέλλει. Φέτος το Φεστιβάλ, μετά από έναν χρόνο γεμάτο από πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας, επιστρέφει στους φυσικούς του χώρους, δηλαδή στις σκοτεινές αίθουσες στο Ολύμπιον, στο Λιμάνι και στο Μακεδονικόν .
Και αυτό είναι από μόνο του πολύ ελπιδοφόρο γιατί στο σινεμά, πάντα, εκτός από την απόλαυση της θέασης υπάρχει και η ανάγκη της συνύπαρξης με τον «άλλον» και η ικανοποίηση των βλεμμάτων που συναντιούνται σε ένα κοινό τόπο.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους διοργανωτές της λαμπρής αυτής εκδήλωσης και καλή δύναμη στη προσπάθεια τους, η οποία σκοπό έχει να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως μία πόλη που αγαπάει τον Κινηματογράφο.»