Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ.

3
Οι πολύτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα αποκαλούνται «ραχοκοκαλιά του κοινωνικού ιστού» και «αντίδοτο στο δημογραφικό πρόβλημα». Παρ’ όλα αυτά, το δημογραφικό αποτελεί σήμερα εθνικό πρόβλημα καθώς η Ελλάδα αιμορραγεί.  Οι νέες οικογένειες μετά βίας κάνουν δύο παιδιά, πολλά εκ των οποίων φεύγουν στο εξωτερικό.
Η στήριξη της οικογένειας πρέπει να αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας, δεν μπορεί παρά να είναι η αιχμή του δόρατος αυτής της πολιτικής.
Από το 2011 και μετά  για πρώτη φορά μεταπολεμικά ο πληθυσμός συρρικνώνεται.  Από τα 11,1  εκατ. ο πληθυσμός  πέρυσι έπεσε στα 10,7 εκατ. και σύμφωνα με τους ρυθμούς αυτούς το 2050 θα είμαστε μόνο 8,9 εκατ. Έλληνες  στη χώρα μας. (στοιχεία Διακομματικής Βουλής). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία σήμερα η Ελλάδα έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας στην Ε.Ε.. Μόλις 1,38 παιδιά ανά ζευγάρι με τον μέσο όρο να βρίσκεται στο 1,6 ενώ για να μη μειώνεται ο πληθυσμός έπρεπε να είναι στο 2,1 παιδιά ανά ζευγάρι. Η εξέλιξη αυτή υπονομεύει το μέλλον το έθνους. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι οι πολύτεκνες οικογένειες επιτελούν έργο εθνικό και σηκώνουν ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος έναντι των λοιπών συμπατριωτών μας.
Η οικονομική ανάπτυξη και η ευημερία του λαού, η ασφάλεια για το μέλλον που μπορεί να νιώσει κάθε πολίτης, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δημογραφική τάση. Η ΝΔ από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ως πρώτο της μέλημα έχει τη βελτίωση της οικονομίας και τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη που θα φέρει δουλειές για όλους τους Έλληνες και θα διαλύσει την αβεβαιότητα για το αύριο. Γι’ αυτό θεσπίσαμε από 1/1/2020 την ενίσχυση κάθε οικογένειας με 2.000 € για κάθε παιδί που γεννιέται, αυξήσαμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, μειώσαμε τον ΦΠΑ στα βρεφικά είδη από 24% στο 13% αυξήσαμε κατά 30.000, φθάνοντας στους 155.000, τους δικαιούχους με voucher παιδικών σταθμών και στόχος μας είναι να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
Αρκούν όμως τα παραπάνω; Προφανώς όχι. Υπάρχουν αιτήματα της πολύτεκνης οικογένειας που πρέπει να ικανοποιηθούν. Ανάμεσα σε αυτά, σε σημαντικό βαθμό, η προτεραιοποίηση των προσλήψεων στο δημόσιο.
Πρωτεργάτης και αρωγός στις προσπάθειές μας για προάσπιση των δικαιωμάτων των οικογενειών και παρεμβάσεων για τη διαχείριση των οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων της δημογραφικής γήρανσης και τη στήριξη των πολυτεκνικών οικογενειών, αποτελεί η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) η οποία από το 1931 εργάζεται αδιάκοπα και ανιδιοτελώς, εκπροσωπώντας τις πολύτεκνες οικογένειες της χώρας μας με περισσότερες από 100 οργανώσεις ανά την επικράτεια αλλά και σε συνεργασία με διεθνείς Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.
Ο φετινός εορτασμός της «Ημέρας Πολύτεκνης Οικογένειας», η οποία εορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 90 χρόνων λειτουργίας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συλλογιστούμε και να κατανοήσουμε ότι το δημογραφικό είναι εθνικό πρόβλημα, και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Υπό τις σημερινές συνθήκες η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας αποτελεί εθνικό χρέος.
Προσωπικά, ενώνοντας τη φωνή μου και με άλλους βουλευτές της ΝΔ, είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω στην υλοποίηση αυτού του χρέους.