ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΒΕΛΓΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΗ ΜΠΡΙΖ. (Στις 12-04-2024)

Είχα την τύχη και την ατυχία χθες το βράδυ να βρίσκομαι στο γήπεδο της Μπριζ, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μεταξύ των Ελλήνων φιλάθλων και των φιλάθλων και των κατοίκων της Μπριζ.
Έτσι τίποτε δεν προμήνυε αυτό που συνέβη έξω από το γήπεδο. Η οργάνωση της βελγικής αστυνομίας θύμιζε σκηνικό πολέμου με οδοφράγματα, ΜΑΤ, δακρυγόνα, αύρες, χωρίς το παραμικρό μάλιστα σχεδιασμό και χωρίς να υπάρχει τρόπος να περάσουν μέσα στο γήπεδο φίλαθλοι με εισιτήριο που ήρθαν από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη ακόμη και με γυναίκες και παιδιά.
Προσωπικά είχα την «τύχη» να βρεθώ και εγώ απέναντι στα ΜΑΤ και να αισθανθώ τα δακρυγόνα.
Η βελγική αστυνομία έφτασε σε σημείο να παίρνει τα εισιτήρια από Έλληνες που τα είχαν προμηθευτεί στο εξωτερικό, με σκοπό να μην μπουν στο γήπεδο φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, περισσότεροι από τους 1450 τους οποίους επίσημα εδικαιούτο η ομάδα.
Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι η αντιμετώπιση και των security της Μπριζ που κλείδωσαν τη θύρα των οργανωμένων και δεν επέτρεψαν ούτε την έξοδο σε τραυματισμένο στο πόδι οπαδό.
Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.
Βέβαια, «θύματα» είναι οι περίπου 500 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ με εισιτήρια που έμειναν εκτός γηπέδου, παρά τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ, του προξένου μας στις Βρυξέλλες και εμού προσωπικά να βρεθεί λύση .
Πιστεύω ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η πολιτεία και όσοι φίλαθλοι έχουμε δημόσιο λόγο, πρέπει να συνεργαστούμε και να προχωρήσουμε σε καταγγελίες των συμβάντων στην UEFA και σε κάθε αρμόδιο όργανο της Ε.Ε.
Προσωπικά, θα ζητήσω συνάντηση από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για να του εκθέσω τα γεγονότα. Στην συνάντηση αυτή, φυσικά, μπορούν να συμμετάσχουν και όποιοι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ το επιθυμούν.
Αυτά τα γεγονότα σε βάρος Ελλήνων φιλάθλων δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Οι Βέλγοι, τέλος, καλό είναι να παραδειγματιστούν από τη φιλοξενία που είχαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη στο παιχνίδι με την Άιντραχτ.
Εκεί δεν άνοιξε μύτη. Οι φίλαθλοι των αντίπαλων ομάδων ήταν αγκαλιασμένοι.