Δελτίο Τύπου: Εξελίξεις για τη Στοά Αγίου Μηνά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξελίξεις για τη Στοά Αγίου Μηνά
Σε ερώτηση στη Βουλή του κ. Στράτου Σιμόπουλου προς τον Υπουργό Υποδομών και  Μεταφορών για το «τι ενέργειες σκοπεύει να κάνει ώστε το οικοδόμημα είτε να αξιοποιηθεί με κάποιας μορφής ΣΔΙΤ είτε να παραχωρηθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης είτε σε έναν δημόσιο οργανισμό όπως είναι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος;»
Ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής απάντησε:
«Για την πλήρη αποτύπωση των κτηρίων ΙΙ, ΙΙΙ, η ΚτΥπ ΑΕ υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία CONSORTIS στις 29.05.2020, καθώς το κτήριο Ι είχε αποτυπωθεί παλαιότερα. Αφού ολοκληρωθεί το έργο της αποτύπωσης, η ΚτΥπ ΑΕ θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών υλοποίησης της αναστήλωσης των κτηρίων, για την αξιοποίηση του ακινήτου, προσβλέποντας σε σημαντικά έσοδα για την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών της».
Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία μετά από παύση έξι χρόνων δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αξιοποιήσει προς όφελος των Θεσσαλονικέων το ιστορικό αυτό συγκρότημα.
Ταυτόχρονα αποδεικνύει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού για τις υποδομές της Θεσσαλονίκης.
Επισυνάπτεται η ερώτηση με θέμα «Ενέργειες σχετικά με τη στοά του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη» και η απάντηση του Υπουργού.