Δελτίο Τύπου: Με την Υπουργό Παιδείας στον Εύοσμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ

Την Υπουργό Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως συνόδευσε σήμερα στην επίσκεψή της στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ.Στράτος Σιμόπουλος.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη, εδώ και δεκαετίες, επίσκεψη στην περιοχή υπουργού παιδείας, ενώ σηματοδοτεί παράλληλα και το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Σιμόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε:
«Βρισκόμαστε σε ένα σχολείο πρότυπο λόγω των προσπαθειών των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαθητών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπουργείου παιδείας. Τα προβλήματα, όμως, είναι παρόντα.
Ο δήμος Ευόσμου είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό στην Βόρεια Ελλάδα μετά το δήμο Θεσσαλονίκης και μάλιστα με το νεότερο πληθυσμό. Στην εποχή της μεγάλης ανοικοδόμησης ήρθαν από τους διπλανούς δήμους πολλά νέα ζευγάρια και κατοίκησαν εδώ και έτσι υπάρχουν μεγάλες εκπαιδευτικές ανάγκες.
Αυτό σημαίνει ότι το ενδιαφέρον όλων μας, τουλάχιστον των βουλευτών και των κυβερνητικών στελεχών, πρέπει να έχει σε πρώτη προτεραιότητα το δήμο Ευόσμου. Οι σχολικές υποδομές εδώ δεν ακολούθησαν την αύξηση του πληθυσμού και κυρίως του νεαρού. Υπάρχουν θέματα, όπως είναι το 25ο σχολείο το οποίο προχωρά, αλλά υπάρχουν και άλλα χρονίζοντα. Οι πολίτες ζητούν χώρους από τη δημόσια διοίκηση για να κτιστούν σχολεία. Υπάρχουν μελέτες που πρέπει να ωριμάσουν. Υπάρχουν προβλήματα όπως είναι αυτό της προσχολικής εκπαίδευσης, η οποία υπολειτουργεί και οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι.
Ενώνουμε όλοι οι βουλευτές τις δυνάμεις μας με το δήμαρχο τον οποίο παρακαλώ και παρακινώ να ετοιμάσει μελέτες. Μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Ταμείο Ανάκαμψης έρχονται πόροι και στο τέλος η κυβέρνηση θα αναζητά ώριμες μελέτες για να δημοπρατήσει έργα. Αυτό που κάνετε σήμερα κυρία υπουργέ είναι σημαντικό διότι βλέπετε επί τόπου τι πραγματικά συμβαίνει και επίσης δεν νομίζω να έχει έρθει στον Εύοσμο άλλος υπουργός παιδείας. Αν δεν πάμε στην πρώτη γραμμή η εικόνα που έχουμε από τις θέσεις ευθύνης μας δεν είναι η καλύτερη.
Τέλος ανήκω σε αυτούς που λένε ότι οι μεταρρυθμίσεις και τα οράματα πρέπει να συνδυάζονται πάντα με το μικρομάνατζμεντ και την μικροδιαχείριση και καλώ την τοπική αυτοδιοίκηση να κινείται σε μια τέτοια κατεύθυνση».
Στη συνάντηση συμμετείχε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ.Κλεάνθης Μανδαλιανός, εκπαιδευτικοί και υπηρεσιακά στελέχη.