Εκτιμώ ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία της υπογειοποίησης των καλωδίων παροχής ρεύματος (Στην ΕΡΤ1, στις 21-02-2021)

Εκτιμώ ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία της υπογειοποίησης των καλωδίων παροχής ρεύματος. Για να γίνει αυτό απαιτούνται πολλά κεφάλαια και πιθανώς δεν επαρκεί ούτε η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα κεφάλαια αυτά μπορούν να προέρθουν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να προχωρήσει η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και όχι να γίνουν επιπλέον προσλήψεις. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα φέρει άμεσα νόμο ο οποίος θα καθορίζει τις αρμοδιότητες ώστε να σταματήσει το «μπαλάκι των ευθυνών».
Η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με την υπόθεση του κ. Λιγνάδη. Αυτό που απασχολεί την κοινωνία είναι να μειωθούν παρόμοια φαινόμενα και αυτό θα γίνει με κατάλληλες ρυθμίσεις στον ποινικό μας κώδικα.
Ένα υπουργός κρίνεται από τη συνολική του προσφορά. Δε γίνεται να κρίνεται με βάση συγκυρίες κάποιας δεδομένης στιγμής.
Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στην τηλεόραση της ΕΡΤ στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» με τον Γιάννη Σκάλκο και τον Κώστα Λασκαράτο.