ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ PARALLAXI

Θεσσαλονίκη, 24-07-2019
 
Προς : Περιοδικό Parallaxi
Θέμα: Διαμαρτυρία για σημερινό σας δημοσίευμα.
Κύριοι,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι σε σημερινό άρθρο σας (https://parallaximag.gr/thessaloniki/poios-thelei-na-anoiksei-mia-nea-pligi-sto-kentro-tis-thessalonikis), το οποίο έχει αναρτηθεί δημόσια, πέραν του γεγονότος ότι με κατονομάζετε ως αυτόν που… «θέλει να ανοίξει μία νέα πληγή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης» (!), με δυσφημείτε και προσβάλλετε βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, κάνοντας λόγο για  «εμμονική και ύποπτη προσπάθεια του βουλευτή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Στράτου Σιμόπουλου να αποσπάσει τις αρχαιότητες και να τις επανατοποθετήσει (…)».
Ειδικότερα, όσον αφορά την εν γένει κριτική σας στο πρόσωπό μου, που εκφράζεται με το συγκεκριμένο άρθρο σας, σαφώς και είναι ανεκτή από εμένα ως πολιτικό πρόσωπο – έστω κι αν οι στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα επέβαλαν να με ρωτούσατε και να ακουγόταν και η δική μου άποψη στο άρθρο σας, καθώς είναι γνωστοί οι αγώνες που έχω κάνει για το θέμα του ΜΕΤΡΟ. Εκείνο όμως που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, είναι να δημιουργείτε υπόνοιες στον οποιονδήποτε καλόπιστο αναγνώστη σας ότι κινούμενος «ύποπτα» και «εμμονικά», επιχειρώ «να  ανοίξω πληγή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης» και να χρεώσω την πόλη με το «εφιαλτικό κόστος καθυστέρησης δύο ετών», λόγω της – κατ’ εσάς – «εμμονής» μου!!!
Δια της παρούσης, διαμαρτυρόμενος έντονα για την κατασυκοφάντησή μου, σας καλώ είτε να εξηγήσετε και να τεκμηριώσετε τον αναληθέστατο και προσβλητικό ισχυρισμό σας περί «ύποπτης προσπάθειάς μου», είτε να τον απαλείψετε από το συγκεκριμένο άρθρο σας, σε περίπτωση που δεν απηχούσε αυτολεξεί τις απόψεις σας αλλά και του συντάκτη του άρθρου.
Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αντιλαμβάνεστε, είμαι αναγκασμένος να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και των αρχών εντιμότητας και συνέπειας που με διακρίνουν, οι οποίες αποτέλεσαν τις «σημαίες» της έως σήμερα ζωής αλλά και σταδιοδρομίας μου.
                                                                                     Με εκτίμηση
                                                                                Στράτος Σιμόπουλος
                                                                              Βουλευτής  Α’ Θεσσαλονίκης