Εχθρός της δημοκρατίας δεν είναι μόνο ο ελιτισμός αλλά και ο λαϊκισμός.

Εχθρός της δημοκρατίας δεν είναι μόνο ο ελιτισμός αλλά και ο λαϊκισμός. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν τους τόνους γιατί δεν απευθύνονται σε όλον τον ελληνικό λαό. Έτσι γίνεται συνήθως, όταν ένα κόμμα συρρικνώνεται, τα στελέχη του καταφεύγουν σε έναν εσωτερικό ανταγωνισμό. Δεν θα διακόψουμε το κοινοβουλευτικό έργο με δικαιολογία την πανδημία η την κακοκαιρία.
Η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. δεν μπορεί να είναι «αλα καρτ». Έχουμε και υποχρεώσεις τις οποίες οφείλουμε να τιμούμε. Η ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών οδηγιών επαφίεται και στον τρόπο που νομοθετεί η εκάστοτε κυβέρνηση. Ήδη ο υπουργός τόνισε ότι θα φέρει κάποιες νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε να ληφθούν υπόψιν όλες οι δίκαιες ενστάσεις της αντιπολίτευσης.
Ενσωματώνοντας την ευρωπαϊκή οδηγία για τα οπτικοακουστικά μέσα γίνονται πολύ σημαντικά βήματα στην ελληνική νομοθεσία καθώς περιλαμβάνονται σημαντικές ρυθμίσεις για την προστασία ανηλίκων, την ευκολότερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στο διαδίκτυο και γενικά στον έλεγχο διαφόρων ηλεκτρονικών πλατφορμών.
Είναι σαφές ότι ο ρόλος του ΕΣΡ παραμένει ως έχει και δεν συρρικνώνεται.
Για την ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας. Θυμίζω τα βοσκοτόπια και τη γάτα των Ιμαλαίων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται τη δημοκρατία και επαναφέρει την κανονικότητα που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Τα νούμερα της τηλεθέασης το αποδεικνύουν.
Τοποθέτησή μου στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα οπτικοακουστικά μέσα.