Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 21ης ΜΑΪΟΥ. (Άρθρο μου στο Ethnos.gr)

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς το αποτέλεσμά τους είναι κρίσιμο για το μέλλον της Ελλάδας. Οι ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν αν επιθυμούν η Ελλάδα να συνεχίσει στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης ή αν θέλουν να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες. Τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε η ανυποληψία της χώρας στο εξωτερικό, το κλείσιμο των τραπεζών με τις συνακόλουθες ουρές στα ΑΤΜ, η φοροεπιδρομή κυρίως στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, η ανεξέλεγκτη είσοδος μεταναστών, η τραγωδία στο Μάτι κ.λπ.
Όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμη έχουν μείνει ανεξίτηλα αποτυπωμένα στη μνήμη των πολιτών ως παραδείγματα ανικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ να χειριστεί κρίσιμες καταστάσεις. Αυτοί που φώναζαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», έστρωσαν το δρόμο για να αναλάβουν τα funds. Στον ΣΥΡΙΖΑ αναλώνονται στον λαϊκισμό και στην παραφιλολογία και επενδύουν στην τοξικότητα και στον διχασμό.
Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει. Το 2023 η Ελλάδα δεν θυμίζει σε τίποτε την υπερχρεωμένη χώρα της μνημονιακής επιτήρησης. Παρά τις δυσμενείς συγκυρίες (πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση κ.λπ.) η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επανακαθόρισε τις προτεραιότητες της πολιτικής της και ο Πρωθυπουργός ξεδίπλωσε ένα σχέδιο με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα.
Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποκτά τη θέση που της αξίζει στο διεθνές στερέωμα, η οικονομία ανακάμπτει και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, μεγάλα έργα υποδομών έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν δρομολογηθεί, τα εθνικά μας συμφέροντα έχουν προωθηθεί μέσω της ενίσχυσης του ρόλου της διπλωματίας, της εξωστρέφιας και των εξαγωγών, οι δεσμοί της χώρας μας με τους συμμάχους έχουν ενδυναμωθεί και έχει επανακαθοριστεί η προσέγγιση με την Τουρκία, η ανεργία έχει μειωθεί, το δημόσιο εν μέρει έχει ψηφιοποιηθεί, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν αυξηθεί, οι φόροι έχουν μειωθεί. Η αλλαγή είναι πλέον ορατή σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής.
Οι ψηφοφόροι προσερχόμενοι στις κάλπες θα πρέπει να ψηφίσουν κρίνοντας τον καθέναν από το έργο που έχει επιτελέσει. Όπως πολύ σωστά τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σκοπός μας δεν είναι η σύγκρουση αλλά η σύγκριση. Πριν πάνε οι πολίτες στην κάλπη θα πρέπει να αναρωτηθούν αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχαμε μια άλλη κυβέρνηση.
Θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και προοπτική ευημερίας και όχι από αστάθεια και δημαγωγία. Η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξη και περισσότερες ευκαιρίες για όλους είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά.