Η πανδημία αφήνει πληγές στην πόλη μας. Η κυβέρνηση στηρίζει συνεχως με νέα μέτρα όλη την οικονομία. (Στη ΒουλήTV, στις 05-11-2020)

Η πανδημία αφήνει πληγές στην πόλη μας. Η κυβέρνηση στηρίζει συνεχως με νέα μέτρα όλη την οικονομία. Ενα μέρος από το ταμείο ανάκαμψης πρέπει να κατευθυνθεί στην αγορά με την μορφή χαμηλότοκων δανείων ή επιδοτήσεων. Σήμερα μπορούμε και δανειζόμαστε με χαμηλά επιτόκια λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Υπάρχουν ακόμη περίπου 40 διαθέσιμες κλίνες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι έπρεπε να ανοίξει ο τουρισμός γιατί είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, αφού πρώτα η κυβέρνηση έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα και δημιούργησε τα κατάλληλα πρωτόκολλα.
Η πανδημία δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορώνες. Η αντιπολίτευση δεν βοηθάει στην κοινή προσπάθεια που γίνεται, να βγούμε από αυτήν την υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Η σχέση μας με τον μουσουλμανικό κόσμο δεν πρέπει να περνάει μέσα από την Τουρκία. Έχουμε συμμαχήσει με μουσουλμανικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, η Αιγυπτος και τα ΗΑΕ, χώρες που βρίσκονται απέναντι στον τουρκικό νεοοθωμανισμό. Η διαχρονική δέσμευση της ελληνικής πολιτείας για την λειτουργία του τεμένους στην Αθήνα, την οποία έχουν υπηρετήσει όλα τα κόμματα, είναι σε σωστή κατεύθυνση.
Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στη ΒουλήTv στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» με την Αλεξία Κουλούρη και τον Λάμπρο Πέγκο.