«Η κ. Νοτοπούλου εκεί που μας χρωστούσε, μας πήρε και το βόδι»…

«Η κ. Νοτοπούλου εκεί που μας χρωστούσε, μας πήρε και το βόδι»…
Η λαϊκή θυμοσοφία περιγράφει με ακρίβεια τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά της βουλευτού και δημοτικής συμβούλου Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία με το γνωστό απαξιωτικό και ενδεικτικό γενικευμένης «αμνησίας» στυλ της, αποδεικνύει πως διαθέτει «μνήμη χρυσόψαρου»…
Ειδάλλως δεν μπορούν να εξηγηθούν οι μομφές της κατά της κυβέρνησης για τα ζητήματα του ΟΑΣΘ και της προσέλκυσης τουριστών στην Θεσσαλονίκη.

Για τον ΟΑΣΘ η κ. Νοτοπούλου επιλέγει να μην αναφερθεί στην απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία παρέδωσε πριν από περίπου έξι μήνες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον μοναδικό φορέα αστικών συγκοινωνιών της πόλης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί μέσα σε λίγους μήνες ένα μεγάλο έργο σταδιακής ανάταξης μίας κατάστασης, η οποία χωρίς την προσθήκη επιπλέον λεωφορείων στο στόλο του ΟΑΣΘ, κάτι που θα γίνει το Φεβρουάριο, δύσκολα θα μπορέσει να βρει «γιατρειά».

Ένα ακόμη «πεδίο δόξης λαμπρό» για να επιδοθεί στο προσφιλές της άθλημα, αυτό της πολιτικής γκάφας ,αποτελεί ο τουρισμός.
Εκεί, ως αρμόδια τομεάρχης τουρισμού μάλιστα, εγκάλεσε την κυβέρνηση για μείωση των τουριστών στην Θεσσαλονίκη επικαλούμενη μεταξύ άλλων την επίδειξη εκ μέρους της ψευδομακεδονισμού.. Δηλαδή μας λέει ότι δεν ήρθαν τουρίστες από τα Σκόπια ή τέλος πάντων ήταν λιγότεροι σε σχέση με το παρελθόν. Αδιάβαστη, όμως, πιάνεται η κ.Νοτοπούλου.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (οκτάμηνο 2019), τα οποία η ίδια επικαλείται, «οι διανυκτερεύσεις των επισκεπτών από τα Σκόπια σημείωσαν σημαντική άνοδο κατά 7,78% ανεβαίνοντας στην προτελευταία θέση από την τελευταία που ήταν. Συγκεκριμένα το πρώτο οκτάμηνο του 2019 καταγράφηκαν 11.505 διανυκτερεύσεις από 10.675 που είχαν καταγραφεί το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι». Συνεχίζει επίσης η ΕΞΘ αναφέροντας ότι «οι διανυκτερεύσεις κατέγραψαν πτώση στο πρώτο εξάμηνο του 19 κατά 8.760 άτομα, σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα».

Είναι σαφές λοιπόν πως η κ.Νοτοπούλου πρέπει να «απολογηθεί» για τα γενικότερα πεπραγμένα της τουριστικής κίνησης στην πόλη το οκτάμηνο του 2019, που περιέχει μόνο 1,5 μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ.
«Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί».
Καλό είναι να το θυμάται αυτό η κ. Νοτοπούλου και οι σύντροφοι της.