Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ – ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ( Στις 13-7-2023, Στη Voria.gr)

0
Η Θεσσαλονίκη αλλάζει – Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζουν αδιάφορα
του Στράτου Σιμόπουλου, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης
Ευχόμενος αρχικά καλή δύναμη στη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στον συντοπίτη και συνάδελφο στο επάγγελμα του μηχανικού, αλλά και στη Βουλή, Σωκράτη Φάμελλο, θα περάσω στις μεγάλες αντιρρήσεις μου στο σημείο της ομιλίας του στις προγραμματικές δηλώσεις που αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα είπε ότι η Θεσσαλονίκη απουσιάζει από τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Θυμίζω ότι:
  • Έχουν ενταχθεί έργα 1,5 δις ευρώ για την ανακαίνιση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και τη δημιουργία νέων τμημάτων επειγόντων περιστατικών σε όλη τη χώρα. Προφανώς η δράση αφορά και όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
  • Τα έργα ψηφιοποίησης του δημοσίου είναι οριζόντια για όλη τη χώρα, όπως φυσικά και οι δράσεις στην παιδεία
  • Στις υποδομές ενδεικτικά αναφέρω την ανάπλαση του Αλκαζάρ, τη δημιουργία μονάδος γονιδιακών ερευνών στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το κολυμβητήριο και τις αναπλάσεις περιοχών στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τις μελέτες για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή Καλοχωρίου-Πόντου.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε σε κωλυσιεργία στην κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τονίζω ότι έχουν περάσει παραπάνω από 12 μήνες από την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος (ετοιμάστηκε σε μικρότερο χρόνο από το αντίστοιχο της ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά) και πλέον είναι στην ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η προετοιμασία των μελετών για την έναρξη της αδειοδότησης.
Δεν σταμάτησε, όμως, στα παραπάνω. Τόνισε την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού, χωρίς να αναφέρει ότι μαζί με άλλους αντίστοιχους φορείς ενσωματώθηκε στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) για καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα.
Όσον αφορά στη ΔΕΘ και εκεί δεν έχει δίκιο. Η διοίκησή της έχει δεσμευτεί για έναρξη της ανάπλασης το 2024. Απομένει, βέβαια, να γίνει γνωστό το πλαίσιο χρηματοδότησης.
Δεν έχει, επίσης, καθόλου δίκιο για το Μουσείο Ολοκαυτώματος ή σκοπίμως ξεχνάει ότι με ευθύνη της κυβέρνησής του και της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης μόνο στα χαρτιά είχε προχωρήσει η μελέτη του. Αντίθετα, υπήρχαν αξεπέραστα προβλήματα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που απαιτούσαν χρόνο για να επιλυθούν. Τα συγκεκριμένα προβλήματα έχουν πλέον επιλυθεί υπό τον συντονισμό του πρώην αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κυρίου Παναγιώτη Πικραμμένου.
Τέλος, για το στρατόπεδο Γκόνου να υπενθυμίσω ότι το ΤΑΙΠΕΔ ωριμάζει τις μελέτες για τη δημιουργία εκεί όχι μόνο ενός διαμετακομιστικού κέντρου, αλλά ενός βιομηχανικού κέντρου με χαρακτηριστικά ελεύθερης ζώνης και ο διαγωνισμός για την αξιοποίησή του προγραμματίζεται για το 2024.
Ως επιμύθιο θα ήθελα να εκφράσω την επιθυμία και την ευχή μου, όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης στην πόλη να παρουσιάζουμε τα πραγματικά περιστατικά και ο λόγος μας να είναι ουσιαστικός και όσο το δυνατόν εποικοδομητικός.