Νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές. (Στον REALFM 107,1, στις 16-4-21)

➡Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό του θεσμού. Δεν πρέπει να χαθεί όμως ο λαϊκός τους χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση επίσης δεν ιδιωτικοποιούνται ούτε μπαίνουν σε αυτές εταιρείες.
➡Οι παραγωγοί δεν πρέπει να γίνονται επαγγελματίες. Το νομοσχέδιο πάντως έχει θετικά στοιχεία, όπως είναι η μοριοδότηση των νέων αγροτών και η προσμέτρηση πτυχίου σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πρέπει να γίνει πρόβλεψη ότι το πτυχίο θα αφορά τον πρωτογενή τομέα.
➡Δίνεται δυνατότητα στου νέους αγρότες να αυξήσουν τη δουλειά τους τους μέσω μονοπρόσωπης ΙΚΕ ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση εσόδου ενός ατόμου σε πολλές άδειες. Παράλληλα χρειάζεται να γίνει επανεξέταση της μετατροπής της άδειας από δήμους σε άδεια συγκεκριμένης θέσης. Δεν διαθέτουν όλες οι υπηρεσίες το έμψυχο δυναμικό για γρήγορη εξέταση των αιτήσεων.
➡Μουδιασμένο το άνοιγμα της αγοράς, περισσότερο έμοιαζε με προθέρμανση και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει από Δευτέρα, μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.
➡Χτες, πέρασε το νομοσχέδιο για τη μετατροπή της Βιομηχανικής Ζώνης των Οινοφύτων σε επιχειρηματικό πάρκο και ο Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε δημόσια να μετατραπεί και το Καλοχώρι αντίστοιχα σε Επιχειρηματικό Πάρκο.
➡Ο Υπ. Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας Εξέφρασε δημόσια όσα λέμε οι Έλληνες μεταξύ μας. Απήντησε πολύ σωστά. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.
Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στον REALFM107.1 και την εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου Καλημέρα» με τη Μαρία Σαμολαδά.