ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. (Στο Ράδιο Μετρόπολις, στις 29-9-21)

Χαιρετίζω τη δέσμευση του Ιβάν Σαββίδη ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει την κατασκευή του γηπέδου μόλις υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο στην περιοχή της Τούμπας. Τονίζω, επίσης, τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι το Π.Δ. θα υπογραφεί εντός της χρονιάς. Για το θέμα του Καυτανζογλείου πιέζω και προσωπικά να επιταχυνθεί η διαδικασία.
Οφείλω να τονίσω ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δε μπορεί να αφορά επενδύσεις ερασιτεχνικών σωματείων (το γήπεδο ανήκει στον ερασιτέχνη). Ούτε χρησιμοποιήθηκε για το γήπεδο της ΑΕΚ ούτε προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί για το γήπεδο του Παναθηναικού στο Βοτανικό. Μπορεί, όμως, να χρησιμοποιηθεί για έργα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και στις αναπλασεις.
Θα ήθελα, ακόμη, να γίνει γνωστό ότι τόσο η Λεωφόρος, όσο και ο Βοτανικός ανήκουν στο δημόσιο. Ο Παναθηναϊκός είναι ο παραχωρησιούχος. Η περίπτωση του ΠΑΟΚ ταιριάζει με αυτή της ΑΕΚ. Εκεί, η περιφέρεια Αττικής επιχορηγεί τον ερασιτέχνη με 20 εκατομμύρια ευρώ και οι επενδυτές βάζουν 45 εκατομμύρια ευρώ δωρίζοντας τα, ουσιαστικά, στον ερασιτέχνη. Αν υπάρχει σχετική συμφωνία μεταξύ της ΠΑΕ, του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ και φυσικά της Περιφέρειας μπορεί να προχωρήσει και για τη Νέα Τούμπα κάτι ανάλογο.
Τελικά, η δημόσια ανταλλαγή απόψεων μπορεί να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων ακόμη και όταν γίνεται σε υψηλούς τόνους.