ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Οι καταλήψεις των σχολείων έχουν γίνει συχνό φαινόμενο με αιτήματα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση, αλλά και με διάφορα άλλα κοινωνικά ζητήματα. Ποιος ευνοείται σίγουρα από αυτήν την κατάσταση; Φυσικά, σε καμία περίπτωση οι μαθητές και οι οικογένειες τους που κατά κανόνα δεν ανήκουν σε υψηλές εισοδηματικά τάξεις. Οι υπόλοιπες στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Ποιοι κρύβονται κατά κανόνα πίσω από τις καταλήψεις; Αριστερές και ακροαριστερές ομάδες οι
συλλογικότητες. Κινούνται παράνομα; Προφανώς. Η πολιτεία φοβάται να εφαρμόσει τους νόμους; Ναι ,αρκετές φορές.
Η δράση αυτή της αριστεράς γεννά την απαράδεκτη αντίδραση της άλλης πλευράς. Αυτό ζούμε αυτές τις μέρες στη Σταυρούπολη με κάποια κακοποιά, σύμφωνα και με τις έρευνες της αστυνομίας, στοιχεία που ενδεδυμένα με ιδεολογικό μανδύα κατέλαβαν το σχολείο.
Η αριστερά και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα αλλά κάνουν ό,τι μπορούν να δυναμιτίσουν το κλίμα, φροντίζοντας να συγκεντρωθούν έξω από το σχολείο διαμαρτυρόμενοι συνδικαλιστές και συνταξιούχοι. Ηθελημένα ξεχνούν ότι η Χρυσή Αυγή μπήκε στη φυλακή με κυβέρνηση ΝΔ και καταδικάστηκε πάλι με κυβέρνηση ΝΔ. Δεν θέλουν επίσης στο ΣΥΡΙΖΑ να θυμούνται την κοινοβουλευτική ανοχή που της έδειξαν στο παρελθόν.
Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρχει στις καταλήψεις σχολείων, από όπου και αν προέρχονται. Αν το φαινόμενο δεν κτυπηθεί στη ρίζα του στο τέλος θα καταλήξουμε στα γυμνάσιά μας να έχουμε φαινόμενα βίας αντίστοιχα με των πανεπιστημίων που οδήγησαν στη θέσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Ως εδώ, λοιπόν, με την άτυπη ασυλία όσων παρανομούν ακόμη και όταν διαθέτουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ας σταματήσουμε τα εύκολα και ανέξοδα respects σε μη νόμιμες ενέργειες ακόμη και από κοινοβουλευτικά κόμματα. Απαιτείται άμεση εκκένωση των καταλήψεων ανεξάρτητα από το ποιο, υποκριτικά, συνήθως, ιδεολογικό πρόσημο βάζουν στις ενέργειές τους, κάθε φορά οι καταληψίες.