ΨΗΦΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

0
Ψήφος Ελλήνων εξωτερικού: «Προφάσεις εν αμαρτίαις» από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ
Στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ο μεν ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητικός ,το δε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται να «ψάχνεται» μάλλον για να πει όχι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα επιστολικής ψήφου για μόνιμους κατοίκους στην Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει πρόβλημα με τη μικρή διάρκεια της διαβούλευσης.
«Προφάσεις εν αμαρτίαις» δηλαδή.
Έφτασε, μάλιστα στο σημείο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζεται ότι «δεν πρέπει να ψηφίσουν τρίτης και τέταρτης γενιάς ομογενείς από μια απομακρυσμένη επαρχία της Αμερικής χωρίς καμία επαφή με την Ελλάδα».
Αποκρύπτει, όμως, ή αγνοεί πως τέτοιο θέμα δεν υπάρχει και ότι το νομοσχέδιο διευκολύνει την ψήφο μόνο όσων είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Δεν αφορά δηλαδή σε νέες εγγραφές, αλλά δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο και να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν σχετικά κοντά στον τόπο κατοικίας τους οπουδήποτε στη γη.
Γι’αυτό και όσοι στηρίζουμε το νομοσχέδιο δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε ομογενείς αλλά σε Έλληνες του εξωτερικού.
Δε φαίνεται, επίσης, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να προβληματίζεται διότι την ίδια ακριβώς, χωρίς αλλαγή ούτε κόμματος ούτε τελείας, ρύθμιση την είχε ψηφίσει πριν δύο χρόνια.
Τι να πει κανείς; Απλώς ότι τα δύο αυτά κόμματα δίνουν την εντύπωση ότι θα αντιπολιτεύονται ακόμη και το προφανές. Για τα μικρότερα κόμματα δεν γνωρίζουμε ακόμη.
Απολύτως θετική ήταν, οφείλουμε να ομολογήσουμε η αντίδραση της Πλεύσης Ελευθερίας.
Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε.
* Ο Στράτος Σιμόπουλος είναι βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης