ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ( ΣΤΙΣ 14-5-2023)

Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στην αρχή της Αγίου Δημητρίου, το έτος 1959. Είμαι μικρασιατικής καταγωγής. Φοίτησα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής  Σχολής του Α.Π.Θ. και εργάστηκα ως μηχανικός για 40 χρόνια. Είμαι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Ρουμπίνη Παπανικοπούλου, με την οποία έχουμε έναν γιο, τον Γιώργο.
Δραστηριοποιούμαι στα κοινά
Συνδυάζοντας τις ιδιότητες του μηχανικού και του πολιτικού, δεν ταυτίστηκα ποτέ με όσους ασκούν κριτική αδρανώντας. Στόχος μου είναι να συμβάλω μέσα από την πολιτική ενασχόληση στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας με παρεμβάσεις, προτάσεις, θέσεις και δράσεις. Υπήρξα βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης από το 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας όπως επίσης και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Φινλανδίας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδος-Ν. Κορέας. Διετέλεσα αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από το 2012 έως το 2014 διετέλεσα γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Είμαι, μεταξύ άλλων, μέλος του Τ.Ε.Ε., της Ιωνικής Εστίας, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης. Διετέλεσα αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων- Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Θήτευσα ως αντιπρόεδρος των αθλητικών συλλόγων «ΠΑΟΔ» και «Μακεδονικός Νεαπόλεως».
Είναι κρίσιμο σε αυτές τις εκλογές να ψηφίσετε το κόμμα μου γιατί
μια κυβέρνηση ΝΔ εγγυάται τη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια για νέα πειράματα και αβεβαιότητα. Η ΝΔ αποτελεί στην ουσία τη μόνη επιλογή των πολιτών που επιθυμούν να συνεχίσει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η αναβάθμιση της χώρας στον διεθνή στίβο, η ρύθμιση του μεταναστευτικού ζητήματος, η μείωση της ανεργίας και η αύξηση των θέσεων εργασίας, η μείωση των φόρων, η αύξηση των μισθών και των συντάξεων, η αύξηση των κοινωνικών παροχών ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού κ.λπ. Η Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια έχει κάνει άλματα σε όλους τους τομείς. Την επόμενη τετραετία θα ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα δρομολογηθούν νέα που θα δώσουν νέα πνοή στη χώρα.
Ζητώ την ψήφο σας γιατί
Θέλω να συνεχίσω να είμαι παρών και να σας το αποδεικνύω μέσα από το πλούσιο κοινοβουλευτικό μου έργο. Με τη συνεχή επαφή μου με την κοινωνία μέσω της οποίας αφουγκράζομαι τα προβλήματα των πολιτών, τις κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, τις ερωτήσεις μου στη Βουλή δόθηκαν λύσεις με θεσμικό τρόπο σε πολλά ζητήματα που εκκρεμούσαν χρόνια. Σας κοιτάζω στα μάτια και ζητώ την ψήφο σας γιατί ποτέ δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη που θα μου δείξετε και θα υπηρετήσω με την κοινοβουλευτική μου παρουσία το συνολικό συμφέρον έντιμα και πιστά.
Τρεις δεσμεύσεις για τον τόπο μου
Το όραμά μου είναι η Θεσσαλονίκη, η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα να γίνει μητροπολιτικό κέντρο. Ήδη πολλά έργα υποδομών υλοποιούνται. Δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω με καθοριστικό τρόπο στην επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, έργο το οποίο θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πολιτών, στην ανάπλαση  του παραλιακού μετώπου Θερμαϊκού, έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης και στη μετατροπή της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στο Καλοχώρι και την Πόντου σε ένα οργανωμένο, σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο και στην ολοκλήρωση δομών ανάπτυξης πόλων καινοτομίας.