ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ.Δ.Ε. κ. Σ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (1-4-2013)

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, σχετικά με τη δημοσκόπηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2013:

 

«Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αποτυπώνουν και επιστημονικά την εντύπωση που αποκομίζουμε στις επαφές μας με τους πολίτες. Το Μετρό είναι πολύ σημαντικό έργο για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και πρέπει να προχωρήσει «πάση θυσία».Βέβαια, η ισοπαλία στην ερώτηση για το ποιος έχει δίκιο εκφράζει μια παρότρυνση να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ανάδειξης όλων των ευρημάτων, επί τόπου, στο σταθμό της Βενιζέλου. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κινείται σ’ αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως,η μόνη λύση που φαίνεται να υπάρχει είναι η απόσπασή τους και η τοποθέτηση μόνο ενός τμήματος στο χώρο του σταθμού, κάτι το οποίο ποτέ δεν αποκλείσαμε. Εν πάση,όμως, περιπτώσει είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τις οδηγίες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.»

Δημοσκόπηση:

Ερώτηση 1

Πόσο σημαντικό θεωρείτε τοέργο του Μετρό για την Θεσσαλονίκη;

 

Σύνολο

Δήμος Θεσσαλονίκης

Πολεοδομικό   συγκρότημα

Πολύ/Αρκετά

89,3%

84,5%

94,4%

Λίγο/Καθόλου

10,7%

15,5%

5,6%

 

Ερώτηση 2

Υπάρχει η άποψη πως το έργοτου Μετρό είναι το μεγαλύτερο έργο της χώρας που είναι υπό κατασκευή.Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη αυτή;

<tbod