ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ (6-9-2013)

Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, στα εγκαίνια του ΙΕΚ Θέρμης, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013.
Η σημερινή μέρα περιέχει ένα αρνητικό, αλλά και ένα θετικό μήνυμα. Συγκεκριμένα εγκαινιάζουμε, ουσιαστικά, σήμερα ένα σχολικό συγκρότημα, η κατασκευή του οποίου αποτελεί μνημειώδες παράδειγμα για το τι πρέπει να αποφεύγουμε ως ελληνική πολιτεία. Αναφέρομαι  βέβαια στο κτίριο που υφίστατο, με βάση το οποίο έγινε όλη η κατασκευή και το οποίο αρχικά δεν είχε οικοδομική άδεια ανέγερσης, ενώ δεν υπήρξε και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Έτσι από το 1998 που ξεκίνησε η κατασκευή, φτάσαμε στο 2010 χωρίς σημαντική πρόοδο των εργασιών.
Ο ΟΣΚ, με τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και του κατασκευαστή, ολοκλήρωσε από το 2010 έως το Φεβρουάριο του 2013, τον κύριο όγκο των εργασιών, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες που διαθέτουμε.
Παραδίνουμε λοιπόν με χαρά για χρήση στο Δήμο Θέρμης και στους πολίτες του, ένα ολοκληρωμένο σχολικό συγκρότημα, το οποίο πιστεύουμε ότι με τη συμμετοχή των παιδιών μας θα γίνει μια κυψέλη γνώσης.
Τέλος, η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων συνεχίζεται στο νομό Θεσσαλονίκης, με προτεραιότητα τις Δυτικές συνοικίες.