Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ. (Άρθρο μου στη Voria.gr)

Στο άρθρο 51 παρ. 2 του Συντάγματος ρητά προβλέπεται ότι «Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος». Είναι κατανοητό λοιπόν, ότι το φορτίο που καλείται να επωμιστεί ένας βουλευτής είναι μεγάλο και με ιδιαίτερα αυξημένη σημασία. Ο βουλευτής οφείλει να απασχολείται με ζητήματα που αφορούν το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.
Έργο του βουλευτή είναι να αφουγκράζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να προσπαθεί να τα λύνει με θεσμικό τρόπο. Ο δρόμος, ωστόσο, για την επίλυση των προβλημάτων δεν είναι πάντοτε ένα εύκολο εγχείρημα. Κάποιες φορές ο βουλευτής έχει να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια. Για να καταφέρει να τα ξεπεράσει και να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας χρειάζεται διεκδικητικότητα.
Με τον όρο διεκδικητικότητα εννοούμε τη χρήση όλων των μέσω και των τρόπων που παρέχει το Σύνταγμα στον βουλευτή προκειμένου να ακουστεί το πρόβλημα και να βρεθεί η κατάλληλη λύση για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δεν πρέπει ο βουλευτής να φοβάται να γίνει δυσάρεστος ακόμη και στο ίδιο του το κόμμα όταν πιστεύει ότι κάποιοι πολίτες ή κάποιες κοινωνικές ομάδες αδικούνται. Οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, οι ερωτήσεις, οι επίκαιρες ερωτήσεις κ.λπ. είναι μέσα τα οποία οφείλει να χρησιμοποιεί ο βουλευτής προκειμένου να λυθούν πολλά ζητήματα.
Παράλληλα ένα ακόμη σημαντικό πολιτικό όπλο είναι η ωρίμανση των θεμάτων και η πίεση προς τα υπουργεία να δώσουν λύση. Ένας βουλευτής με παθητική συμπεριφορά και στάση, που φοβάται μήπως δεν είναι αρεστός, δεν είναι ένας βουλευτής χρήσιμος για την πατρίδα. Αντίθετα, ένας διεκδικητικός βουλευτής, ο οποίος δεν διστάζει να συγκρουστεί με κατεστημένα και με συμφέροντα, ένας βουλευτής που είναι μαχητικός και δυναμικός είναι το πρόσωπο εκείνο που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο.
Υπήρξα κυβερνητικός βουλευτής από το 2019 έως πρόσφατα. Ποτέ δεν ήμουν αποστασιοποιημένος από τα προβλήματα της κοινωνίας. Έχω εργαστεί 40 χρόνια ως μηχανικός και έχω έρθει και εγώ αντιμέτωπος με πολλές παθογένειες. Μετά την εκλογή μου ως βουλευτής θεώρησα ότι καθήκον μου ήταν να προσπαθήσω να δώσω λύσεις τόσο σε απλά-καθημερινά όσο και σε περισσότερο περίπλοκα προβλήματα. Βασική μου αρχή είναι ότι πρέπει συνεχώς να διεκδικώ προκειμένου να επιτελέσω το σκοπό για τον οποίο έχω εκλεγεί.
Μπορώ και είμαι διεκδικητικός γιατί εργάζομαι με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον χωρίς εξαρτήσεις και συμβιβασμούς. Μόνη μου μέριμνα είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και να αναβαθμιστεί το βιοτικό τους επίπεδο. Πολλά από τα ζητήματα στα οποία πρωτοστάτησα είτε επιλύθηκαν είτε δρομολογήθηκαν(ενδεικτικά η συμβολή μου περιλαμβάνει την διευθέτηση του προβλήματος που υπήρχε με τις εργατικές κατοικίες που κτίστηκαν πριν το 2004, την αδειοδότηση των καταστημάτων της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, την απόκτηση των οικοπέδων που  κατείχαν οι ιδιοκτήτες στα Μετέωρα, τη ρύθμιση των καταπατημένων και ανταλλάξιμων κτημάτων του δημοσίου, τη διατήρηση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔιΠαΕ, την αναστολή του ΦΠΑ για την οικοδομή, τα θέματα των αρχιτεκτονικών επιτροπών και των αδήλωτων τετραγωνικών στους Δήμους, τη διαμόρφωση του νόμου για τις λαϊκές αγορές, την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των οικογενειών με παιδιά με αναπηρία κ.λπ.). Τα ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκα αφορούσαν διάφορες κοινωνικές ομάδες (παράκτιους αλιείς, παραγωγούς λαϊκών αγορών, εργαζόμενους στην εστίαση, φαρμακοποιούς, πρατηριούχους καυσίμων, φοροτεχνικούς, εργολάβους οικοδομών, αθλητές κ.λπ.).  Η πίεση προς την κυβέρνηση ήταν ο πιο αποτελεσματικός μοχλός για να γίνουν έργα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ήδη η Θεσσαλονίκη αλλάζει και με τη δική μου συμβολή: μεγάλα έργα ολοκληρώνονται και άλλα έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν. Έχω ήδη δεσμευτεί δημόσια ότι θα διεκδικήσω τη σε σύντομο χρονικό διάστημα επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, έργο το οποίο θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πολιτών που ζουν στο συγκεκριμένο τμήμα της πόλης, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Θερμαϊκού, έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης και τη μετατροπή της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στο Καλοχώρι και την Πόντου σε ένα οργανωμένο και σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο. Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων θα γίνει ένα σημαντικό βήμα για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε μητρόπολη.
Υπόσχομαι ότι με τα ίδια χαρακτηριστικά, τη δυναμικότητα, τη μαχητικότητα, την αποτελεσματικότητα, την αγωνιστικότητα, το αίσθημα δικαίου, τη σοβαρότητα, τη φερεγγυότητα θα συνεχίσω να διεκδικώ την επίλυση των προβλημάτων όλων των πολιτών και κυρίως των συμπολιτών μου, των Θεσσαλονικέων που αξίζουν να ζουν σε ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον.
Ο κάθε βουλευτής κρίνεται στο τέλος της κάθε κοινοβουλευτικής θητείας από το έργο που έχει επιτελέσει κατά τη διάρκεια αυτής. Αντλώντας δύναμη από το κοινοβουλευτικό έργο μου, μπορώ να στέκομαι ενώπιον των πολιτών και να τους κοιτάζω στα μάτια και τους ζητώ την ψήφο τους. Η εμπιστοσύνη που θα μου δείξουν θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη να υπηρετήσω με την κοινοβουλευτική μου παρουσία το συνολικό συμφέρον έντιμα και πιστά. Θέλω να συνεχίσω να είμαι δυναμικά παρών και να το αποδεικνύω μέσα από το κοινοβουλευτικό μου έργο και την επόμενη τετραετία.