Διαψεύθηκαν όσοι έλεγαν ότι θα γίνουμε Μπέργκαμο (Στο enachannel, στις 02-12-2020)

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πολύ μεγάλη πίεση αλλά από ότι φαίνεται αποσυμπιέζονται με αργούς ρυθμούς. Διαψεύθηκαν όσοι έλεγαν ότι θα γίνουμε Μπέργκαμο και ότι οι γιατροί θα φτάσουν στο σημείο να επιλέγουν ποιος θα ζήσει. Το σύστημα υγείας έχει προβλήματα αλλά η κυβέρνηση με τα μέτρα της και το υγειονομικό προσωπικό με το αυξημένο αίσθημα ευθύνης, έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να το κρατήσουν όρθιο.
Δε γίνεται να παίρνουμε ένα μεμονωμένο περιστατικό και να το μεγαλοποιούμε. Όποιος θέλει να κάνει το τεστ μπορεί να το κάνει στα νοσοκομεία σε ειδικούς χώρους. Στις ΜΕΘ υπάρχουν και άνθρωποι που νοσηλεύονται για άλλους λόγους, εκτός κορονοιου και αυτό επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση τις έχει αυξήσει σε 1200 σε όλη την χώρα. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την πανδημία με επιχειρήματα που δεν έχουν ουσιαστική βάση.
Υποστηρίζω ότι, εκείνο που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι να έχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και δεν τον απασχολεί από που προέρχονται οι υπηρεσίες αυτές. Θεωρώ ότι πρέπει να περάσουμε σε ένα σύστημα υγείας το οποίο, όταν χρειάζεται, να ενσωματώνει, με θεσμικό τρόπο και ιδιώτες στις υπηρεσίες του.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ειδικότητα των εντατικολόγων αλλά αυτό το πρόβλημα είναι διαχρονικό και έρχεται από το παρελθόν. Αυτό που ζητάει η αντιπολίτευση είναι να λυθούν όλα τα προβλήματα του ΕΣΥ μέσα σε 6 μήνες. Δεδομένων των συνθηκών και με μια άγνωστη παγκοσμίως νόσο η κυβέρνηση ενίσχυσε το σύστημα υγείας και έτσι, σήμερα, κανείς ασθενής δεν έχει πρόβλημα νοσηλείας είτε χρειάζεται να μπει σε μονάδα ΜΕΘ, είτε σε μονάδα αυξημένης νοσηλείας, είτε σε απλό κρεβάτι.
Συζητάμε για το σύστημα υγείας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο enachannel.