Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει με ανακριβή τρόπο ζητήματα στον πολιτικό διάλογο. (Στην Εγνατία τηλεόραση, στις 02-12-2020)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει με ανακριβή τρόπο ζητήματα στον πολιτικό διάλογο. Για παράδειγμα, τα παράλληλα συστήματα καταγραφής των κρουσμάτων που αναφέρει δεν είναι τίποτα άλλο από ένα υποσύστημα ενός ιδιώτη που τροφοδοτεί με στοιχεία το κεντρικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Επίσης ποιες είναι οι καταγγελίες που ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι υπάρχουν; Μπορεί να μας πει ποιοι είναι αυτοί από την ομάδα των λοιμοξιολόγων που κάνουν καταγγελίες; Φυσικά όχι γιατί είναι όλα στο μυαλό του. Έχει επενδύσει πολιτικά στο θέμα αυτό, ως μη όφειλε. Η ΝΔ δεν επιθυμεί, εν μέσω πανδημίας, τέτοιου είδους αντιπαράθεση.
Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις πρέπει να βασίζονται σε νούμερα και γεγονότα και όχι σε φήμες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.
Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό για την οικονομία. Τα πράγματα δεν μπορεί να είναι καλύτερα σε σύγκριση με την προ πανδημίας κατάσταση. Πρέπει να κρατηθούμε όρθιοι οικονομικά, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Αυτό το καταφέρνει σε ένα μεγάλο βαθμό. Η επιστρεπτέα προκαταβολή κρατά την αγορά όρθια και απορρόφησε μέχρι τώρα περίπου 5,5 δις. Οι κλάδοι που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια είναι ο τομέας εστίασης, το λιανικό εμπόριο μαζί με τους προμηθευτές τους και ο τουρισμός. Ανακοινώνονται συνεχώς νέα μέτρα στην οικονομία και θα υπάρξει και 5η φάση επιστρεπτέας προκαταβολής ώστε να μπορούν να ενταχθούν όσο το δυνατό περισσότεροι δικαιούχοι.
Συζητάμε για την οικονομία και τις πολιτικές εξελίξεις στην Εγνατια Τηλεοραση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Λάζαρο Λαζάρου.