Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο. (Στο Atlas TV, στις 1-12-2020)

Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο. Τηv περίοδο 2012 -2014 ωρίμασε από την Εγνατία Οδό ΑΕ, σε επίπεδο μελετών, το έργο της οδικής ασφάλειας. Μετά από 4,5 χρόνια απραξίας από την επόμενη κυβέρνηση και την διοίκηση της εταιρείας, ήρθε η σημερινή, με υπουργό υποδομών τον κ. Κώστα Καραμανλή και νέα διοίκηση να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου με προϋπολογισμό 450 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Το έργο αυτό θα δυναμώσει την κρατική εταιρεία “Εγνατία Οδός Α.Ε” καθώς της δίνεται η δυνατότητα να ξεφύγει από την 4,5 ετών απαξίωση της και να εκμεταλλευτεί το «know how» και το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό της. Επιπλέον κατάφερε να πετύχει την επανεκκίνηση 3 ακόμα έργων που είχαν βαλτώσει τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα το ορφανό χιλιόμετρο Μουδανιά – Ποτίδαια, τον άξονα Θέρμη – Γαλάτιστα και τη σύνδεση του λιμανιού Θεσ/νίκης με την ΠΑΘΕ.
Στο πεδίο των κρουσμάτων του κορονοϊού φαίνεται ότι έχουμε περάσει από την έξαρση στην σταθεροποίηση και την σταδιακή μείωση. Ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα με τη συμβολή όλων μας.
Αυτές τις μέρες ρίχνονται στην αγορά και τα υπολειπόμενα 400 εκ της επιστρεπτέας προκαταβολής της 4ης φάσης, η οποία είναι πάνω από 2 δις και το 50% είναι δωρεάν. Θα υπάρξει και 5η φάση ενώ παράλληλα τρέχουν προγράμματα ενίσχυσης της οικονομίας σε όλους τους τομείς με ένα μεγάλο πλέγμα μέτρων.
Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στο AtlasTV στην εκπομπή “Αυτοδιοικητικά” με την Κατερίνα Σμυρλή.