ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ (ΠΑΛΑΤΑΚΙ)-REMEZZO: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.

Θεσσαλονίκη, 27-02-2024
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ (ΠΑΛΑΤΑΚΙ)-REMEZZO: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ.
Χωρίς καμία έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς για την «κακή» τύχη που επιφυλάσσει η κυβέρνηση, μέσω της ΕΤΑΔ, στο Κυβερνείο (Παλατάκι).
Είμαι σίγουρος ότι η νέα διοίκηση του δήμου, στο όνομα των πολιτών και της δημοκρατίας, θέλει να της παραχωρηθεί το ακίνητο και να του επιφυλάξει την «καλή» τύχη που έχει επιφυλάξει εδώ και δεκαετίες, στο άλλο κόσμημα της περιοχής στο  Remezzo. (!)
Το Remezzo έχει μετατραπεί σε σημαντικότατο (!) χώρο πολιτισμού με ελάχιστες εκθέσεις, καφετερία για ορισμένους γέροντες της περιοχής και φυσικά άμεσο τρόπο να βολευτούν και «κάποια δικά μας», της εκάστοτε διοίκησης του δήμου εννοώ, παιδιά.
Κατανοώ (!) και την ισχυρή βούληση του δήμου για το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο. Πρέπει να του παραχωρηθεί για να το μετατρέψει και αυτό σε χώρους πολιτισμού και αναψυχής.
Προφανώς, έχει τους πόρους και προφανώς επίσης έχει και τη διοικητική επάρκεια να το λειτουργήσει και να το συντηρήσει.
Όπως το Remezzo επαναλαμβάνω (!)
Ας μιλήσουμε τώρα σοβαρά.
Η ΕΤΑΔ, όπως επί λέξει σημειώνει στην απάντηση της σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, «εξετάστηκαν οι χρήσεις πολυτελούς Ξενοδοχείου και πολυχώρου διασκέδασης και πολιτισμού», καταλήγοντας όμως, σε «χώρο πολιτισμού, εστίασης και αναψυχής.».
Από πού προκύπτει ότι το ακίνητο θα γίνει λεία αγοραπωλησιών, πολυτελές ξενοδοχείο και πολυχώρος διασκέδασης και πολιτισμού;
Μήπως ο σκοπός της ΕΤΑΔ είναι να λειτουργήσει πραγματικά το Κυβερνείο, ως χώρος πολιτισμού, με ένα καφέ-ρεστοράν όπως γίνεται παντού σε όλο τον κόσμο;
Λέω μήπως;
Μήπως αυτό περικλείεται στην απάντηση της ΕΤΑΔ;
Μήπως τελικά παραμείνει στην πολιτεία, δεν ιδιωτικοποιηθεί και πάνε άκλαυτες οι αντιδράσεις;
Πάντως, από ότι  αντιλαμβάνομαι η ΕΤΑΔ δεν σχεδιάζει να μετατρέψει το Κυβερνείο σε σύγχρονο Remezzo, αλλά έχει τη βούληση να προχωρήσει την ανακαίνισή του και την παραχώρησή του στην πόλη.