ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. (Ερώτησή μου στους υπ. Προστασίας του Πολίτη & Εθνικής Άμυνας)

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 1040/05-10-2023
Αθήνα,  5 Οκτωβρίου 2023
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τoν υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου
           Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια
           Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κεφαλογιάννη 
Θέμα: «Υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού των Σωφρονιστικών Καταστημάτων στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία»
 Με το άρθρο 2 παρ. 5.1 του π.δ. 81/2019, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 18 παρ. 5 του Ν. 4625/2019 η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, με το σύνολο των υπαγόμενων σε αυτήν οργανικών μονάδων, μεταφέρθηκε από το τότε Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Τα Σωφρονιστικά Καταστήματα αποτελούν υπηρεσίες που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, με ιδιαίτερες δομές ασφαλείας (πτέρυγες, σκοπιές, έλεγχοι εισερχομένων, μεταγωγές κ.λπ.) και ειδικό πλαίσιο λειτουργίας (εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας με καθορισμό καθηκόντων ανά κλάδο, κανονισμούς ασφαλείας και λειτουργίας της ΈΝΟΠΛΗΣ υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης).
Η Ελληνική Αστυνομία, που επίσης, υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απολαμβάνει εδώ και χρόνια την υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
 
Αν προτίθενται να προβούν σε ενέργειες ώστε να παρέχεται υγειονομική περίθαλψη, στο προσωπικό των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. 
Ο Ερωτών Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Στράτος Σιμόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθεί η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: